maandag 5 augustus 2013

Chocolade cheesecake - raw

Het is dan wel zomer, maar zelfs dan valt een chocoladetaart altijd in de smaak! De ingrediënten voor een taart met een diameter van 20 cm. of 14 mini taartjes:

Bodem
300 gr. noten (ik heb hazelnoten gebruikt)
8 dadels
4 eetlepels kokosrasp
2 eetlepels rauwe cacao
1 vanilleboon (de zaadjes) of 1 theelepel vanille extract
beetje zout

Vulling
450 gr. cashewnoten, laat deze 1 uur (of langer) weken in water
180 ml. water
180 ml. agavesiroop
2 vanillebonen (de zaadjes) of 2 theelepels vanille extract
1½ theelepel sinaasappelrasp (optioneel)
beetje zout

3½ eetlepels rauwe cacao
180 ml. kokosolie, gesmolten

Topping
Stukjes hazelnoot (of een andere noot) of rauwe cacao stukjes
 
Werkwijze
Doe alle ingrediënten voor de bodem – behalve de cacao - in een keukenmachine en mix deze. Voeg als alles goed vermengd is de cacao toe en mix opnieuw. Verdeel het mengsel over de mini vormpjes. De bodems kunnen alvast koelen in de vriezer terwijl je verder gaat met de vulling.

Laat de cashewnoten uitlekken en mix deze met het water, agavesiroop, vanille, sinaasappelrasp en zout in de keukenmachine tot een glad mengsel. Hoe langer je de cashewnoten laat weken, hoe gladder het eindresultaat, maar dat is ook afhankelijk van hoe krachtig je keukenmachine is. Voeg als laatste de gesmolten kokosolie en de cacao toe en mix opnieuw.

Verdeel de vulling over de bodems, strijk gald met een paletmes (of als je die niet hebt, met de gladde kant van een broodmes). Werk, als je dat wilt, de taartjes af met stukjes noot of met rauwe cacao stukjes en laat de taartjes opstijven in de vriezer. Haal ze ongeveer een uur of anderhalf uur van tevoren uit de vriezer.  

1 opmerking: