zondag 18 augustus 2013

Couscous-linzen salade met groenten en gerookte zalm

Makkelijk om van tevoren klaar te maken als koude salade, maar minstens zo lekker als de ingrediënten nog warm zijn! Ben je vegetarisch, laat dan de gerookte zalm achterwege. Of vervang deze, als vleesliefhebber door gerookte kip of biefstukreepjes.

Voor 4 personen heb je nodig:

1 courgette
1 aubergine
1 gele paprika
2 tomaten
2 stengels bleekselderij
2 stengels bosui
5 zongedroogde tomaten
2 eetlepels kappertjes (uitgelekt)
200 gr. gerookte zalm
100 gram linzen
100 gram couscous
5 eetlepel olijfolie
½ citroen (sap)
5 takjes verse tijm
3 tenen knoflook
peper en zout naar smaak

Bereid de linzen en couscous volgens de verpakking. Voeg als de couscous voldoende geweld is 3 eetlepels olijfolie toe en het sap van de citroen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette, aubergine en paprika en grove stukken en verdeel over een bakplaat. Snijd de knoflooktenen door de helft en verdeel deze over de groenten met de tijm en sprenkel er 2 eetlepels olijfolie over. Doe de groenten 20 minuten in de oven.

Snijd ondertussen de tomaten, zongedroogde tomaten, bosui en bleekselderij in stukken en meng deze in een grote kom samen met de couscous en linzen. Snijd daarna de gerookte zalm in stukjes en voeg deze toe aan de kom, samen met de kappertjes.

Haal de groenten uit de oven en snijd in kleinere stukken en doe deze bij de rest van de salade. Voeg naar smaak peper en zout toe en snipper er wat bieslook over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten