dinsdag 13 augustus 2013

Frambozen Cheesecake


Sinds kort ben ik helemaal fan van de site van My New Roots. Prachtige foto’s, een mooi verhaal en heerlijke recepten! Dit weekend voor het eerste deze Frambozen Cheesecake gemaakt. Een fotogeniek taartje dat bestaat uit 3 lagen met gezonde ingrediënten als amandelen, dadels, kokosolie, cashewnoten en - niet te vergeten – frambozen! Dus … wie wil er nog een stukje?

Tip: maak, in plaats van één taart, kleine mini taartjes. Ze moeten opstijven in de vriezer en zijn dus gemakkelijk te bewaren voor onverwacht bezoek. Ik vond de bodem van het oorspronkelijke recept te grof en vind deze fijnere variant beter bij een cheesecake passen. Hieronder het iets aangepaste recept.


Voor 14 minitaartjes (of een springvorm van 20 cm.) heb je nodig:

Bodem
180 gr. amandelmeel
1½ eetlepel macapoeder (optioneel)
7 à 8 dadels

Vulling
225 gr. rauwe cashewnoten, laat deze 1 uur weken in water
3 citroenen (sap)
 vanilleboon (de zaadjes)
120 ml. rauwe kokosolie (te koop bij de bio winkel)
120 ml. agavesiroop

225 gr. frambozen (vers of ontdooid)

Werkwijze
Doe voor de eerste laag alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en mix deze. Verdeel het mengsel over de mini vormpjes. Ik gebruik de siliconen bakvormen van Silikomart die te koop zijn bij de prachtige kookwinkel Oldenhof in Amersfoort. De bodems kunnen alvast koelen in de vriezer terwijl je verder gaat met de vulling.

Rauwe cashewnoten zijn te koop bij een Turkse winkel, maar ook bij de Lidl. Laat de cashewnoten uitlekken en mix deze met alle ingrediënten – behalve de frambozen (!) - in de keukenmachine tot een glad mengsel. Geduld, want dit kan een paar minuten duren, afhankelijk van hoe krachtig je keukenmachine is.


Verdeel het mengsel over de bodems, maar houd een derde ervan apart in de machine. Voeg voor de derde laag de frambozen toe en mix opnieuw. Verdeel dit over de vormpjes. Strijk de taartjes strak af met een paletmes of (als je die niet hebt) met de gladde kant van een broodmes. Hoe strakker, hoe mooier het eindresultaat!

Laat de taartjes een paar uur opstijven in de vriezer. Haal ze twee uur van tevoren uit de vriezer en – belangrijk - direct uit de vormpjes tot ze ontdooid zijn. Werk de taartjes af met een paar verse frambozen. Serveer op kamertemperatuur. Succes!

In plaats van frambozen kan je natuurlijk ook blauwe bessen of bramen gebruiken. Probeer het recept zelf!

1 opmerking:

  1. Moeten de frambozen niet eerst ff door een Zeef ivm de pitjes


    Charlie

    BeantwoordenVerwijderen