maandag 5 augustus 2013

Limoen cheesecake - raw


Heb je een feestje en wil je een frisse en gezonde taart, dan is deze cheesecake met limoen zalig! Ben je meer een citroen-fan? Simpel: vervang de limoen door citroen …

Ideaal om deze taart in een mini variant te maken, want je hebt geen gedoe met het aansnijden van de taart. En nog minder stress omdat je ze ook een dag (of 2) van tevoren kan maken en kort tevoren uit de vriezer kan halen. De ingrediënten voor een taart met een diameter van 20 cm. of 14 mini taartjes:

Bodem
180 gr. amandelmeel
1½ eetlepel macapoeder (optioneel)
7 à 8 dadels

Vulling
430 gr. cashewnoten, laat deze 1 uur weken in water
150 ml. kokosolie, gesmolten
150 ml. agavesiroop
3 à 4 eetlepels limoenrasp (naar smaak)
100 ml. limoensap
75 ml. water


Werkwijze
Doe alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en mix deze. Verdeel het mengsel over de mini vormpjes. Ik gebruik de siliconen bakvormen van Silikomart. De bodems kunnen alvast koelen in de vriezer terwijl je verder gaat met de vulling.

Rauwe cashewnoten zijn te koop bij een Turkse winkel, maar ook bij de Lidl. Laat de cashewnoten uitlekken en mix deze met alle ingrediënten voor de vulling in de keukenmachine tot een glad mengsel. Hoe langer je de cashewnoten laat weken, hoe gladder het eindresultaat. Hoewel dat ook afhankelijk is van hoe krachtig je keukenmachine is. Voeg niet alle limoenrasp tegelijk toe, maar proef tussendoor en voeg naar smaak wat extra toe. Verdeel de vulling over de bodems, strijk glad met een paletmes (of als je die niet hebt, met de gladde kant van een broodmes) en laat de taartjes opstijven in de vriezer. Haal ze ongeveer een uur voor serveren uit de vriezer, wil je ze op kamertemperatuur eten. In de zomer is het ook lekker ze nog behoorlijk koud te eten. Extra fris!

1 opmerking:

  1. Deze wil ik zo graag maken, want ze zien we geweldig uit! Dank je wel voor het delen

    Char

    BeantwoordenVerwijderen