zondag 13 april 2014

Dadel-noten reep


Wat doe je met een doos verse dadels die nodig op moet ...? Ik kijk regelmatig bij andere blogs om inspiratie op te doen voor lekkere recepten. Eerder deze week zag ik een heerlijke reep met dadels en noten op de Noorse blog A Tasty Love Story staan! De keuze was snel gemaakt ... Deze zijn op kamertemperatuur heerlijk zacht, een beetje kleverig en toffee-achtig.





Op je boodschappenlijstje staat:
300 gram verse dadels (zonder pit)
100 gram cashewnoten
50 gram amandelen
50 gram hazelnoten
2 eetlepels chiazaad
3 eetlepels rauwe cacao
2 eetlepels kokosolie (gesmolten)

Simpel. Verwarm de oven tot 150 graden. Rooster de noten (die nog ongebrand en ongezouten zijn) 15 minuten in de oven. Maal de hazelnoten en amandelen in een keukemachine fijn, een beetje grof mag. Breek de cashewnoten met de hand in kleine stukken. Niet te fijn, dit geeft een mooie structuur in de repen als je ze doorsnijdt. Ontpit de dadels en maal deze fijn - zonder de noten - in een keukenmachine samen met de kokosolie, rauwe cacao en chiazaad. Meng in een kom alle noten met het dadelmengsel door elkaar tot een stevige bal. Pak een langwerpig cakeblik en vouw hier wat bakpapier in. Schep het deeg in het cakeblik en verdeel dit met een spatel gelijkmatig over de bodem. Laat het cakeblik ongeveer een uur of langer uitharden in de vriezer en snijd het daarna in mooie gelijkmatige blokjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen