vrijdag 9 mei 2014

Boekweitwrap met bieten-basilicumhummus en geitenkaas


Wil je weer eens wat anders dan een salade van gekookte bietjes, probeer dan is deze variant in een wrap van boekweitmeel. Het recept voor de wrap komt van Chickslovefood en is supersimpel.

De bieten-basilicumhummus is een variant op de traditionele hummusvariant van kikkererwten. Kijk wat je nog in huis hebt en met een beetje creativiteit tover je alle groenten om in heerlijke hummus voor op brood of bij een salade. Met dit recept voor 2 personen maak je 2 wraps per persoon. Je kan het natuurlijk ook bij één houden en er een lekkere salade bij serveren!

In je voorraadkast of op de boodschappenlijst:
80 gram boekweitmeel
200 ml. water (voeg beetje bij beetje toe)
snuf zout
250 gram gekookte bietjes
50 gram geitenkaas
15 basilicumblaadjes (of meer naar smaak)
100 gram gekookte mungbonen (of andere bonen/erwten/linzen)
1 eetlepel citroensap (en evt. de rasp van een halve citroen)
peper en zout naar smaak
75 gram rucola
30 gram walnoten
2 eetlepels gewelde rozijnen
2 eetlepels lijnzaad
1 theelepel kokosolie

Begin met de hummus. Doe de gekookte (en afgekoelde) bonen in een keukenmachine samen met de bietjes. Verwijder nog wel even de harde uiteinden van de bietjes. Voeg citroensap (-en rasp), basilicum, peper en zout toe. Je kan er voor kiezen om nu ook al de geitenkaas mee te blenden, maar die kan ook later apart toegevoegd worden. Mix dit tot een gladde massa (of met nog wat stukjes als je daarvan houdt), schep hier het lijnzaad doorheen en zet apart.

Doe in een kom het boekweitmeel, water en zout en klop met een garde tot een glad beslag. Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak schep hierin een lepel van het beslag. Verdeel direct met de bolle kant van een lepel het beslag over de koekenpan, zodat je een mooie dunne wrap krijgt! Doe dit snel, want anders maak je de wrap weer kapot. Wacht tot het beslag goed gestold is en bruin wordt zodat je de wrap makkelijk kan draaien en bak aan beide kanten bruin. Herhaal dit tot het beslag op is.

Leg een wrap op een mooi bord en smeer hierop wat van de bieten-basilicumhummus en verdeel hierover eventueel nog de geitenkaas (tenzij je die al door de hummus had gedaan). Doe hierop de rozijnen, een flinke hand rucola en de walnoten en rol de wrap voorzichtig op. Zet eventueel met een prikker vast.

1 opmerking:

  1. Hi! I would like to share your recipes on our site. Making your content available to our users would increase the visits to your blog and we would happy to have your nice images and recipes with us :). If you like the idea, please, visit Volrecepten.be. You will find a link with the instructions in the Top Blogs section.
    Hope to see you there soon!

    BeantwoordenVerwijderen