zaterdag 17 mei 2014

Zoete aardappel met Griekse salade en gegrilde groentenHet weer wordt warmer en dan is een Griekse salade met tomaten, feta en olijven heerlijk fris en licht. Maar wil je toch een salade die iets meer vult, dan is een zoete aardappel erbij een aanrader! Het is geen last minute recept, want de zoete aardappel moet een uurtje de oven in ...

Wat heb je nodig voor 1 persoon?
1 zoete aardappel van 200 a 300 gram
2 flinke (roma)tomaten
50 gram feta
10 olijven
paar blaadjes basilicum, koriander of (platte) peterselie
1 (gele) paprika
peper en zout naar smaak
halve theelepel kokosolie
Aluminiumfolie van 20 bij 30 centimer

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappel goed, dep droog en prik er met een vork aan alle kanten gaatjes in. Smeer de aardappel in met de kokosolie en leg deze op het aluminiumfolie en vouw dit om de aardappel heen tot een pakketje. Laat een klein stukje aan de bovenkant open. Leg de zoete aardappel 60 minuten op een bakplaat in de oven.

Snijd ondertussen de tomaten, olijven, feta en basilicum voor de Griekse salade. Doe dit in een kom met peper en zout naar smaak en zet apart. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika op wat bakpapier het laatste kwartier bij de zoete aardappel in de oven. Het is niet erg als het vel van de paprika wat zwart wordt, want het vel kan je verwijderen en het geeft een heerlijke rokerige smaak. Prik in de zoete aardappel en als die zacht genoeg is, haal je de aardappel uit de oven. Snijd de aardappel open en leg hierop de Griekse salade. Serveer de gegrilde paprika ernaast.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten