Aziatische bonbonnetjes ... sushi! Ik kan er geen genoeg van krijgen! Af en toe is zo'n all you can eat concepten heerlijk, maar het is gemakkelijk zelf te maken. Als je wat groenten in huis hebt, nori vellen en wat rijst of quinoa kan je aan de slag voor deze vegetarische sushi. Maar het is ook heerlijk met wat gerookte zalm of forel, of stukjes kip.
Welke ingrediënten heb je nodig voor 1 persoon?
2,5 nori vel
50 gram quinoa (koken en laten afkoelen)
4 eetlepels hummus
1 kleine wortel in dunne plakjes
1 rijpe tomaat in kleine stukjes
1 halve avocado in plakjes
Hoe ga je te werk?
Leg een sushimatje op een snijplank en leg daarop het nori vel. Dit heeft een ruwe en een gladde kant. Leg de ruwe kant naar boven. Smeer een flinke eetlepel hummus uit over tweederde van het nori vel. Gebruik hiervoor (uiteraard) zelfgemaakt hummus met bijvoorbeeld koriander, dat geeft extra pit aan de sushi. Verdeel daarover een deel van de quinoa. Leg ongeveer 5 centimeter van de onderkant in een lijn de plakjes wortel, tomaat en avocado. Je kunt natuurlijk variëren met de ingrediënten, zoals vlees of vis. Maar ook taugé, komkommer, paprika of courgette zijn makkelijk te verwerken in sushi. Of denk eens aan geraspte limoen voordat je de sushi oprolt, lekker fris!
Serveer de sushi op een mooie schaal samen met de wasabi en soya saus, die natuurlijk niet mogen ontbreken! Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten