woensdag 21 augustus 2013

Courgettesalade met zoet-pittige dressing


Weer een recept dat je in 10 minuten gemaakt hebt. Deze salade is zowel warm als koud erg lekker, als hoofdgerecht of als bijgerecht bij een zomerse BBQ!
Het recept is afkomstig van Green Kitchen Stories een blog uit Zweden met heerlijke vegetarische recepten. Deze smaakt naar meer! Ik heb dus nog heel wat uit te proberen! Hieronder het recept, en de ingrediënten per persoon:

1 courgette
½ mango
20 verse munt blaadjes
½ rode peper
1 cm verse gember
1 eetlepel olijfolie
Peper en zout naar smaak

Snijd de courgette in kleine reepjes of met een julienne-rasp in spaghetti slierten en zet apart. Schil voor de dressing de mango en snijd in grove stukken. Doe dit ook met de peper en gember (zonder schil). Doe de mango, rode peper, gember, muntblaadjes, olijfolie, peper en zout in de keukenmachine en mix tot een lobbige dressing.

Meng de dressing door de courgette. Voeg eventueel nog wat lijnzaad toe en bestrooi de salade met bieslook.

Tip 1: Wie niet van rauwe courgette houdt, kan de reepjes ook kort roerbakken of de spaghetti van de courgette kort blancheren.

Tip 2: wil je dit gerecht met kleine kinderen eten? Maak het dan niet (te) pittig. Laat bij het mixen van de dressing de peper en gember (deels) achterwege. Doe een deel van deze dressing in een aparte schaal voor de kinderen en voeg daarna de rode peper en gember alsnog toe aan de dressing en mix opnieuw.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten