zondag 4 januari 2015

Winterse havermoutcake met wortel en gember


Zoals beloofd de havermoutcake van vorige week. Maar dan anders - uiteraard. Heerlijk kruidig en winters geworden met wortel, gember, sinaasappel en andere specerijen!

Wat heb je nodig voor één cake (6 stukjes)?
90 gram havermout
35 gram roggevlokken
100 ml (amandel)melk
1 sinaasappel (rasp en 25 ml sap (ongeveer een halve))
2 eieren
2 bananen (ik gebruikte 188 gram)
230 gram wortel
5 gram verse gember (ongeveer 1,5 cm)
5 gram kruidnagel
5 gram nootmuskaat
2,5 gram gemberpoeder
15 gram kaneel
10 gram bakpoeder
2,5 ml appelazijn
2,5 gram baking soda


Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak of snijd de wortel en verse gember in een keukenmachine fijn. Doe daarna de rest van de ingrediënten erbij en mix dit tot een gladde massa. Vet een cakeblik in of leg er een vel keukenpapier in. Giet de mix in het bakblik. Zet de cake 40 tot 45 minuten in de oven. Of wat langer als de cake nog niet gaar is, want hij kwam er bij mij nog best vochtig uit. Heerlijk als je daarvan houdt, maar zet nog even terug als je de cake wat droger wilt. Lekker als ontbijt vers uit de oven met een beetje (magere) kwark erbij!

Voedingswaarde per stuk:
165 kcal / 26 gram koolhydraten / 5 gram eiwit / 3,5 gram vet / 4 gram vezels


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen