De eerste (Sinterklaas) storm is inmiddels achter de rug. Chili con carne is heerlijk comfortfood voor deze koude en natte dagen. Op naar de winkel!
Op de boodschappenlijstje voor 2 personen:
1 eetlepel kokosolie
1 kleine ui, gesneden
1 teentje knoflook, door de helft
¼ theelepel chilivlokken
¼ theelepel gerookt paprikapoeder – ‘sweet’(bijv. van het merk La Chinata)
2 tomaten in stukjes
1 groene paprika
1/3 courgette in stukjes
1 limoen, rasp en sap
8 takjes verse koriander, de blaadjes
1 avocado in stukjes
2 plukjes gemengde kiemen (te koop bij de biowinkel)
Kook de kidneybonen volgens de gebruiksaanwijzing, maar zorg dat ze nog niet te zacht zijn. Bak ui en knoflook met de kokosolie in een pan. Voeg chilivlokken en paprikapoeder toe en bak kort mee en voeg daarna het gehakt toe. Als het gehakt bruin is voeg dan de tomaten, paprika en courgette toe.
Doe de gekookte kidneybonen bij de gehakt en groenten in de pan, rasp de limoen en knijp deze uit boven de pan. Ook de koriander kan erbij, maar houd een takje apart. Verdeel dit over twee diepe borden en leg hierop de avocade, de gemengde kiemen en het laatste takje koriander.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten