vrijdag 29 november 2013

Chocolat-almondbutter cups


Sommige dingen klinken toch beter in het Engels … Dit is ongegeneerd genieten: 'pindakaas' met chocola! Een beetje een M&M experience. Je kan deze cups maken met chocolade uit de winkel - ik gebruikte een reep van 86% cacao van Cote D’Or voor 12 cups - maar je kunt ook raw chocolade maken met kokosolie, rauwe cacao en agavesiroop.
Wil je dit zelf maken, kijk dan op de blog van Vegadutchie Jolijn voor een recept.

Voor de eenvoudige versie smelt je de reep chocolade au bain marie. Giet de helft van het mengsel in een siliconen bakvorm met 18 of 24 vormpjes. Laat dit 15 minuten opstijven in de vriezer. Meng 150 gram amandelpasta (of een andere notenpasta) met twee theelepels maca- of lucumapoeder, zodat de pasta iets steviger wordt. Verdeel dit over de gestolde chocolade, maar zorg dat de pasta de rand van de bakvorm niet raakt. Giet hierover de andere helft van de chocolade. Plaats de bakvorm in de vriezer en haal de cups een half uurtje voor je ze wilt eten eruit. Zalig!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen