zaterdag 8 februari 2014

Banaan-kokos cakeWeer een recept waar ik erg blij van word. Niet alleen omdat het makkelijk te maken en lekker is, maar vooral omdat deze cake geen bom koolhydraten is en er geen geraffineerde suiker in zit. Heb het recept niet zelf bedacht, die credits zijn voor de site voedzaam en snel.

Boodschappenlijstje voor een cake voor ongeveer 11 plakken:
200 gr. amandelmeel
4 bananen
60 gr. kokosrasp
100 gr. ongebrande hazelnoten (in grove stukjes)
2 theelepels kaneel
3 eieren
60 gr. gesmolten kokosolie
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel baking soda
1 theelepel appelazijn
beetje zout

Aan de slag:
Verwarm je over voor op 180 graden en vet een cakeblik in. Meng in een kom de droge ingrediënten: amandelmeel, kaneel, kokosrasp, zout, bakpoeder en baking soda. Smelt de kokosolie en voeg daarbij de eieren en appelazijn. Ik pureer de bananen met een staafmixer door dit eimengsel. Ik houd niet zo van stukjes, vandaar. Doe deze natte ingrediënten bij de droge en spatel dit door elkaar. Voeg als dit goed gemengd is de hazelnoten toe. Ik heb aan het originele recept nog wat baking soda en appelazijn toegevoegd. De eerste keer bleef de cake best wel plat en daarom de tweede keer de baking soda toegevoegd. De appelazijn (het zuurtje) zorgt ervoor dat de baking soda zijn werk doet. De cake kwam iets meer omhoog en was daardoor ook wat minder klef. De cake gaat zeker 40 minuten in de oven. Blijf tegen het einde van de baktijd in de buurt, want de cake kan snel (te) donker worden. Afhankelijk van de kleur bak je de cake nog een paar minuten langer. Laat de cake goed afkoelen voor je deze in plakken snijdt.

Tip: als je de smaak van 4 bananen wat overheersend vindt vervang dan 1 banaan door een paar zachte dadels of vijgen (n stukjes).
Ik vries de plakken cake meestal in met een stukje bakpapier ertussen zodat je er gemakkelijk eentje uit kunt halen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten