vrijdag 31 januari 2014

Chocoladetruffels van hazelnoten, kokos, rauwe cacao en dadels ...


Bijna weekend en weer tijd om wat uitgebreider de keuken in te duiken. Alhoewel uitgebreid … Eerder deze maand was het er niet van gekomen door andere drukte, dus even weinig activiteit op deze blog. Dus op de valreep van januari nog een aanrader! Net als veel andere recepten op mijn blog zijn deze chocoladetruffels makkelijk en snel te maken, en je kunt er eindeloos mee variëren. Ik gebruik dit keer hazelnoten, omdat ik daarvan nog een flinke voorraad van heb staan en deze smaken heerlijk in combinatie met chocolade. Maar, leef je gerust uit met hazelnoten, amandelen, walnoten, of een combinatie ervan!

Voor ongeveer 20 truffels heb je nodig:

12 zachte dadels, ontpit
80 gram hazelnoten
100 tot 150 gram rauwe cacao
1 eetlepel agavesiroop
30 gram kokosrasp + extra voor garnering
klein snufje zout

Maal de noten in een keukenmachine tot meel. Voeg de dadels, rauwe cacao, kokosrasp (sesam is trouwens ook erg lekker) en agavesiroop toe en mix tot het aan elkaar gaat plakken. Je weet zeker dat het voldoende plakt als je er een kleine bal van kan rollen tussen je handpalmen zonder dat het uit elkaar valt. Is het toch nog te droog voeg dan nog een dadel toe. De hoeveelheid cacao die je gebruikt, laat ik aan jou. Ik houd zelf wel van een behoorlijke chocoladesmaak, maar proef ondertussen tot het voor jou voldoende is.
Rol van dit ‘deeg’ ongeveer 20 balletjes tussen je handpalmen tot de grootte van een kleine golfbal. Rol de balletjes daarna nog door de kokosrasp voor een mooi eindresultaat. Maar als je even googled zie je dat er ook genoeg andere alternatieven zijn, bijvoorbeeld door de rauwe cacao als je daar echt geen genoeg van kunt krijgen J

Geen opmerkingen:

Een reactie posten