Als ik wist dat dit zo lekker was, had ik deze veel eerder gemaakt! Pannenkoeken met banaan en blauwe bessen als ontbijt of lekkere lunch. Snel genoeg klaar dus ook geen excuus om ’s ochtends niet te maken :-)
Wat heb je nodig voor een pannenkoek(je) van ongeveer een diameter van 15 cm .:
½ banaan
1 ei
1 theelepel boekweitmeel
1 eetlepel chiazaad (optioneel)
1 eetlepel lijnzaad (optioneel)
handje blauwe bessen (vers of bijna ontdooid)
1 eetlepel kokosrasp
kokosolie (om in te bakken)
Werkwijze:
Mix banaan, ei en boekweitmeel (of een ander meel) tot een glad beslag. Daarna kan je er van alles aan toevoegen wat je lekker vindt. Verschillende zaden, noten en stukjes fruit. Ik had chiazaad en lijnzaad in huis en heb er ook nog wat kokosrasp doorheen gedaan. Roer dit met (een deel van) de blauwe bessen voorzichtig door het beslag.
Verhit een klein beetje kokosolie in de pan en giet het beslag in de pan en bak de pannenkoek in een paar minuten op een laag vuur goudbruin. Draai de pannenkoek voorzichtig om. Eenmaal klaar heb ik er nog wat kokosrasp overheen gestrooid met een paar blauwe bessen en een klein beetje agavesiroop. Te lekker!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten