Weer eens wat anders dan chocolatchip cookies? Dan zijn deze sesamkoekjes een aanrader. Het recept komt van Vegadutchie Jolijn, waar ik ook al eens de hummus van heb gemaakt.
175 gr. speltmeel
50 gr. oerzoet (sucanat)
1 tl. bakpoeder
½ theelepel zout
1 tl. chiazaad met 2 el. water (i.p.v. ei)
40 ml. agavesiroop
100 ml. tahin (sesampasta)
1 tl. gesmolten kokosolie
sesamzaadjes voor decoratie
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng het chiazaad met het water en laat even staan. De zaadjes nemen het water op en het resultaat is een gel-achtig iets. Voeg dit toe aan de kokosolie, tahin en agavesiroop. Doe de droge ingrediƫnten in een kom en mix hier het tahinmengsel doorheen tot een deegbal ontstaat. Voeg nog wat speltmeel toe als het te plakkerig is of wat water als het te droog is. Iets plakkerig mag wel, want de sesamzaadjes moeten er wel aan blijven plakken. Zet een bakplaat met bakpapier klaar. Maak van het deeg kleine balletjes en rol ze door de sesamzaadjes. Druk ze plat en leg ze op de bakplaat. Doe de koekjes een kleine 20 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat nog even afkoelen op een rooster.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten