vrijdag 29 augustus 2014

Chocolade-bietencake


Bieten en chocolade: een combinatie waar ik al vaak over gelezen had, maar nog nooit geproefd, laat staan zelf gemaakt. De hoogste tijd dus! Deze komt uit het boek The Green Kitchen van David Frenkiel en Luise Vindahl. 


Wat heb je nodig:
200 gram speltmeel
250 gram rauwe bietjes, geraspt

zondag 17 augustus 2014

Taartenparade deel 2 - Deense zomerfruittaart


Deel 2 van de taartenparade! Na de upside down Pruimentaart nu een zomerfruittaart met een heerlijke zoete verborgen laag van dadels en extra pure chocolade. Een taart met Deense roots. Het recept komt van de  - blog - A Tasty Love Story van de Deense Josephine Malene. Een jaar geleden kwam ik op deze blog terecht na een zoektocht naar lekkere en gezonde recepten. 

Deze taart heeft een harde bodem van amandelmeel, daar bovenop een zoete laag van gepureerde dadels, dan een knapperig laagje chocolade en tot slot een zachte romige topping met vers zomerfruit. Het origineel is met aardbeien, maar ik gebruikte blauwe bessen en friszure aalbessen. Klinkt bewerkelijk al die lagen, maar dat valt reuze mee!


Wat heb je nodig:
- voor de bodem -

maandag 11 augustus 2014

Taartenparade deel 1 - Upside down Pruimentaart


Mijn verjaardag in augustus is altijd een goede gelegenheid om weer eens een taartenparade op tafel te zetten. Vorige jaar de Frambozen Cheescake, dit jaar kon ik niet kiezen dus werden het drie soorten: deze pruimentaart, een blauwe bessencake en een zomerfruittaart met verborgen chocolade. Nu deel 1, deel 2 en 3 volgen snel!


Deze upside down pruimentaart is gebaseerd op weer een recept van Green Kitchen StoriesHet originele recept is een rabarbertaart, maar daar heb ik nog niet eerder mee gewerkt en ik had nog heerlijke nagenoeg rijpe pruimen liggen. De laatste tijd maakt Green Kitchen Stories ook steeds vaker een mooi kort filmpje van hun recepten. Zo ook van deze rabarbertaart. Kijken is maken! De rabarbertaart is wel iets bewerkelijker door het koken en inkoken van de siroop. Dat kost dus ook iets meer tijd bij de voorbereiding. Pluspunt dus: deze is sneller klaar!

Voor op je boodschappenlijst:
12 stevige, maar bijna rijpe pruimen
200 gram amandelmeel
75 gram boekweitmeel
1 theelepel bakpoeder
3 eetlepels maanzaad
1/2 theelepel zout
100 gram kokosolie of roomboter op kamertemperatuur
100 ml agavesiroop
2 citroenen: de rasp ervan
3 eieren, gesplitst
250 ml Griekse yoghurt