zondag 13 april 2014

Dadel-noten reep


Wat doe je met een doos verse dadels die nodig op moet ...? Ik kijk regelmatig bij andere blogs om inspiratie op te doen voor lekkere recepten. Eerder deze week zag ik een heerlijke reep met dadels en noten op de Noorse blog A Tasty Love Story staan! De keuze was snel gemaakt ... Deze zijn op kamertemperatuur heerlijk zacht, een beetje kleverig en toffee-achtig.





vrijdag 11 april 2014

Broccolisalade met tahindressing


Vanmiddag stond ik in de boekhandel het nieuwe boek door te bladeren van Green Kitchen Stories en zag een lekkere salade met broccoli, granaatappel, en rozijnen staan. Alle ingrediënten had ik in huis, alleen het recept was met rauwe broccoli en dat klonk toch wat minder aantrekkelijk. Yoghurt leek me ook wat flauw. Ik had zin in iets meer pit en had al een tijdje - als echte pindakaas fan - een dressing in m'n hoofd met tahin, sesampasta. Heerlijk uitgesproken en dat vind ik bij een vegetarisch recept onmisbaar!

zondag 6 april 2014

Sushi met quinoa!


Aziatische bonbonnetjes ... sushi! Ik kan er geen genoeg van krijgen! Af en toe is zo'n all you can eat concepten heerlijk, maar het is gemakkelijk zelf te maken. Als je wat groenten in huis hebt, nori vellen en wat rijst of quinoa kan je aan de slag voor deze vegetarische sushi. Maar het is ook heerlijk met wat gerookte zalm of forel, of stukjes kip.

Welke ingrediënten heb je nodig voor 1 persoon?
2,5 nori vel
50 gram quinoa (koken en laten afkoelen)
4 eetlepels hummus
1 kleine wortel in dunne plakjes
1 rijpe tomaat in kleine stukjes
1 halve avocado in plakjes


Hoe ga je te werk?

zaterdag 5 april 2014

Lente ontbijtje met aardbeien


Oké, het is nog geen zomer, maar als deze zomerkoninkjes te koop zijn bij de groenteboer weet je wel dat de lente is begonnen! Met de power-ontbijtje heb je een vrolijk begin van de dag! 

Doe 150 gram magere kwark in een kom met van elk een eetlepel chiazaad, lijnzaad, stukjes, rauwe cacao, 3 eetlepels havervlokken, een paar ongebrande amandelen in stukjes en natuurlijk een  paar aarbeien. Fijne dag!