zondag 16 februari 2014

Blueberry pancakes!


Als ik wist dat dit zo lekker was, had ik deze veel eerder gemaakt! Pannenkoeken met banaan en blauwe bessen als ontbijt of lekkere lunch. Snel genoeg klaar dus ook geen excuus om ’s ochtends niet te maken :-)

Wat heb je nodig voor een pannenkoek(je) van ongeveer een diameter van 15 cm.:
½ banaan
1 ei
1 theelepel boekweitmeel
1 eetlepel chiazaad (optioneel)
1 eetlepel lijnzaad (optioneel)
handje blauwe bessen (vers of bijna ontdooid)
1 eetlepel kokosrasp
kokosolie (om in te bakken)

zaterdag 8 februari 2014

Banaan-kokos cake



Weer een recept waar ik erg blij van word. Niet alleen omdat het makkelijk te maken en lekker is, maar vooral omdat deze cake geen bom koolhydraten is en er geen geraffineerde suiker in zit. Heb het recept niet zelf bedacht, die credits zijn voor de site voedzaam en snel.

Boodschappenlijstje voor een cake voor ongeveer 11 plakken:
200 gr. amandelmeel
4 bananen
60 gr. kokosrasp
100 gr. ongebrande hazelnoten (in grove stukjes)
2 theelepels kaneel
3 eieren
60 gr. gesmolten kokosolie
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel baking soda
1 theelepel appelazijn
beetje zout

zaterdag 1 februari 2014

Gezonde groene sap!


Elke zichzelf respecterende blog waar gezonde recepten op staan is tegenwoordig niet meer compleet als daar geen recept voor een green smoothie of green juice op staat. Dus hierbij mijn favoriete groene sapje. Ik gebruik hiervoor sinds een jaartje een slow juicer van Versapers. Sinds de aankoop staat deze standaard op mijn aanrecht en gebruik ik de juicer een paar keer per week. En ja het is heerlijk!! Al moet ik zeggen dat ik er in de zomer vaker gebruik van maak dan in de winter, omdat ik nu ’s ochtends niet altijd zin heb ik een koud drankje als ik net m’n bed uitkom.

Bij de Versapers krijg je standaard twee zeven geleverd, een fijne en een grove zeef. Ik gebruik eigenlijk altijd de grove zeef, omdat er anders wel heel veel pulp overblijft en weggegooid wordt. Maar de pulp wat er uit komt, is ontzettend droog, dus alle sappen zijn er echt uit! Ik heb ook al een paar keer mijn courgettesalade met zoet pittige dressing gejuiced, zonder de noten en pitten, maar echt superlekker!

Let er wel op dat je alle fruit en groenten goed wast. De meeste groenten en fruit snijd ik in grove stukken, zodat het makkelijk door het mondstuk bovenop kan. Voor ongeveer een halve liter sap gebruik ik: