vrijdag 29 november 2013

Chocolat-almondbutter cups


Sommige dingen klinken toch beter in het Engels … Dit is ongegeneerd genieten: 'pindakaas' met chocola! Een beetje een M&M experience. Je kan deze cups maken met chocolade uit de winkel - ik gebruikte een reep van 86% cacao van Cote D’Or voor 12 cups - maar je kunt ook raw chocolade maken met kokosolie, rauwe cacao en agavesiroop.

zondag 3 november 2013

Muffins met courgette en chocolade


Groenten in je muffins, is dat lekker? Waarom niet! Iedereen kent de wortelcake, maar ook courgette is erg lekker door het beslag. Wederom een gezond recept, niet alleen door de groenten, maar ook omdat er geen boter of geraffineerde suiker in het recept zit. Waar wacht je nog op? Aan de slag! 

Wat heb je nodig?
300 ml. (amandel)melk
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel chiazaad en 3 eetlepels water (of 1 ei)
140 gram geraspte courgette
2 eetlepels agavesiroop
200 gram speltbloem
70 gram roggemeel
30 gram (rauwe) cacao
50 gram sucanat (oerzoet)
1 theelepel vanille extract
1 eetlepel bakpoeder
1 theelepel baking soda (te koop bij een toko)
½ theelepel zout
40 gram pure chocolade (minstens 70% cacao) of stukjes rauwe cacaobonen
80 gram walnoten in stukjes