zaterdag 31 augustus 2013

Chocolademousse


’s Ochtends wakker worden en ontbijt maken … Wat gaat het worden?! Een boterham, yoghurt met muesli, fruit … of  toch chocolademousse! Chocolademousse?!? Ja! Dit is een overheerlijke start van de dag! Of als lunch, dessert of gewoon tussendoor …

Mix één rijpe banaan, een halve avocado,

woensdag 21 augustus 2013

Courgettesalade met zoet-pittige dressing


Weer een recept dat je in 10 minuten gemaakt hebt. Deze salade is zowel warm als koud erg lekker, als hoofdgerecht of als bijgerecht bij een zomerse BBQ!
Het recept is afkomstig van Green Kitchen Stories een blog uit Zweden met heerlijke vegetarische recepten. Deze smaakt naar meer! Ik heb dus nog heel wat uit te proberen! Hieronder het recept, en de ingrediënten per persoon:

zondag 18 augustus 2013

Couscous-linzen salade met groenten en gerookte zalm

Makkelijk om van tevoren klaar te maken als koude salade, maar minstens zo lekker als de ingrediënten nog warm zijn! Ben je vegetarisch, laat dan de gerookte zalm achterwege. Of vervang deze, als vleesliefhebber door gerookte kip of biefstukreepjes.

Voor 4 personen heb je nodig:

woensdag 14 augustus 2013

dinsdag 13 augustus 2013

Frambozen Cheesecake


Sinds kort ben ik helemaal fan van de site van My New Roots. Prachtige foto’s, een mooi verhaal en heerlijke recepten! Dit weekend voor het eerste deze Frambozen Cheesecake gemaakt. Een fotogeniek taartje dat bestaat uit 3 lagen met gezonde ingrediënten als amandelen, dadels, kokosolie, cashewnoten en - niet te vergeten – frambozen! Dus … wie wil er nog een stukje?

Tip: maak, in plaats van één taart, kleine mini taartjes. Ze moeten opstijven in de vriezer en zijn dus gemakkelijk te bewaren voor onverwacht bezoek. Ik vond de bodem van het oorspronkelijke recept te grof en vind deze fijnere variant beter bij een cheesecake passen. Hieronder het iets aangepaste recept.


Voor 14 minitaartjes (of een springvorm van 20 cm.) heb je nodig:

zaterdag 10 augustus 2013

Courgette met pompoenpittenpasta, gerookte zalm en bieslook



Het is zo simpel! Snijd een courgette in plakken, smeer er wat pompoenpittenpasta op (te koop in de biologische winkel), leg daar wat gerookte zalm op en snipper er wat bieslook over. Lekker!


  

maandag 5 augustus 2013

Limoen cheesecake - raw


Heb je een feestje en wil je een frisse en gezonde taart, dan is deze cheesecake met limoen zalig! Ben je meer een citroen-fan? Simpel: vervang de limoen door citroen …

Ideaal om deze taart in een mini variant te maken, want je hebt geen gedoe met het aansnijden van de taart. En nog minder stress omdat je ze ook een dag (of 2) van tevoren kan maken en kort tevoren uit de vriezer kan halen. De ingrediënten voor een taart met een diameter van 20 cm. of 14 mini taartjes:

Chocolade cheesecake - raw

Het is dan wel zomer, maar zelfs dan valt een chocoladetaart altijd in de smaak! De ingrediënten voor een taart met een diameter van 20 cm. of 14 mini taartjes: